top of page

ROAS Beregneren

Hovedmålet med markedsføring, er at det skal generere omsætning og helst også overskud.


Med andre ord, så skal markedsføring være en profitabel forretning, hvor du hele tiden genererer mere salg, til en fornuftig pris.


Fordi alle kan blive enige om, at hvis du skal bruge 100 kr. for at tjene 10 kr. så er det ikke spor godt. Annonceringen skal helst være så profitabel, at du både tjener din markedsføringsindsats og dit dækningsbidrag hjem, og så endda helst omsætter lidt mere en bare det - fordi så generer det dig et overskud at annoncere.


Men første skridt i vores beregner er at forstå nøgleordet og nøgletallet ROAS.


ROAS dækker over “Return on ad spend” som på dansk, kan oversættes til, hvor mange gange du får dit forbrug på annoncer tilbage i kassen. Altså hvis du bruger 100 kr. på annoncer og du omsætter 1.000 kr. så har du en ROAS 10x. Dette skyldes at du med dine 100 kr. omsætter for 1.000 kr. Hvis du havde brugt 10.000 kr. og omsat for 100.000 kr. havde du også haft en ROAS 10x. Nøgletallet ROAS finder du ved at dividere dine annoncers omsætning, med forbruget på annoncer.


Et tænkt eksempel kunne være at du brugte 3756 kr. på dine annoncer og dette gav en omsætning på 23.483,50 kr. Så ville du i dette tilfælde have:


23.483,50 / 3756 = ROAS 6,25x Men er dette så en god ROAS?


Nu har vi ved hvad nøgleordet ROAS dækker over, samt hvordan man finder dette fantastiske nøgletal, men hvornår er en ROAS så god?


Fordi en ROAS 3x kan være godt for Virksomhed A, hvorimod at Virksomhed B kun har en god ROAS når denne er over 13x. Men hvorfor er der så forskel på, hvornår en ROAS er god. Dette skyldes en lang række parametre, som sker både internt i virksomheden, som eksternt. Derudover er det også værd at tage med, at ROAS dækker over konverterings kampagner, altså kampagner der har fokus på at sælge en vare.


Laver man andre kampagner, for at fx. skaffe leads, branding eller vidensdele, så kan disse have en “dårlig” ROAS idet de ikke giver et økonomisk afkast med det samme, men disse kan være en del af en længerevarende strategi.


Derfor tager vi i dag, udgangspunkt i en konverterings kampagne, som har henblik på at sælge en vare med det samme.


Vores ROAS beregner tager udgangspunkt i at du, skal kende din gennemsnitlige ordrestørrelse i kr. og din dækningsgrad.


Fordi når du ved disse, så kan du beregne din break-even ROAS.


Break-even ROAS er så høj din ROAS skal være, for at du hverken mister eller tjener penge på at annoncere, men kun genererer omsætning.


Beregneren kan du finde på knappen herunder, du vil kunne tilgå beregneren gennem Google, men denne skal downloades før at den kan benyttes.

ROAS beregner
.xlsx
Download XLSX • 9KB
Når du kender din break-even ROAS, så har du den første store KPI (Key Performance Indicator, på dansk, delmål)


Det handler om at hurtigst muligt ramme denne ROAS, dernæst er skridtet videre, at komme over denne.


Fordi så snart din ROAS er over din break-even ROAS, så omsætter du ikke blot, men du tjener penge på din annoncering.


I beregneren finder du også en ordbog/oversigt over de forskellige nøgleord, så du nemt ville kunne forstå og indtaste dine oplysninger i beregneren.


Beregneren kan både bruges til at sætte ens målsætning for annonceringen, men samtidigt kan den også være med til at måle på hvor effektiv ens annoncering er pt.


Skulle du have nogle spørgsmål i forbindelse med beregneren kan du blot kontakte os på mail: info@mediacagency.com


Benyt beregneren allerede i dag.

ROAS beregner
.xlsx
Download XLSX • 9KBbottom of page