top of page

Meta pixel, hvad er det?

En Meta-pixel, også kendt som en "facebook-pixel", er en form for tracking pixel, der er placeret på websider for at indsamle oplysninger om besøgendes adfærd og interaktion med websiden. Meta-pixelen fungerer ved at indsamle data om en besøgendes interaktion med websiden og sende disse data tilbage til en tredjeparts tjeneste, såsom en annonce- eller marketingplatform.


Meta-pixelen fungerer ved at indsætte en lille mængde JavaScript-kode på websiden, der aktiverer Meta-pixelen. Når en besøgende interagerer med websiden, indsamler Meta-pixelen oplysninger om denne interaktion og sender disse data tilbage til tredjeparts tjenesten. De data, der indsamles af Meta-pixelen, kan omfatte oplysninger om besøgendes adfærd, såsom hvilke sider de besøger, hvor længe de bliver på hver side og hvilke handlinger de tager på websiden, såsom at klikke på links eller udfylde formularer.


Meta-pixelen kan bruges af virksomheder, som markedsfører, til at optimere deres digitale marketingkampagner og forbedre deres målretning af annoncer og budskaber til de besøgende på deres websider. Meta-pixelen er også nyttig til at spore konverteringer og vurdere effektiviteten af forskellige marketingkanaler og kampagner.


Meta-pixelen kan normalt findes i koden på en webside, typisk placeret i header-sektionen af HTML-koden. Meta-pixelen kan være enten en JavaScript-kode eller en HTML-kode, der er indlejret på websiden. Det er normalt en tredjeparts tjeneste eller platform, som eksempelvis Facebook, Google eller LinkedIn, der leverer pixelen, og de vil typisk give brugeren en kode, som skal indsættes på websiden.


Hvis du vil finde Meta-pixelen på en webside, kan du åbne kildeteksten på websiden (oftest ved at højreklikke på siden og vælge "Vis kilde" eller "Vis kildetekst") og derefter søge efter ord som "pixel", "tag" eller "tracking". Du kan også bruge en browserudvidelse eller et værktøj til at inspicere websidekoden mere detaljeret og finde Meta-pixelen. Det er dog vigtigt at huske på, at Meta-pixelen ofte er skjult i koden og kan være svær at finde, især hvis det er en tredjeparts Meta-pixel, der er leveret af en platform eller tjeneste.


Det kan være godt at bruge en Meta-pixel, især i forbindelse med digital markedsføring. Meta-pixelen gør det muligt at indsamle data om besøgendes adfærd og interaktion med websiden, som kan bruges til at optimere marketingkampagner og forbedre målretning af annoncer og budskaber til de besøgende på websiden.


Meta-pixelen kan hjælpe dig med at forstå, hvordan besøgende interagerer med din webside, hvilke sider de besøger, hvor lang tid de bruger på hver side, og hvilke handlinger de tager på siden. Disse data kan bruges til at forbedre brugeroplevelsen på websiden og til at optimere marketingkampagner ved at målrette annoncer og budskaber til specifikke besøgende baseret på deres adfærd og interesser.


Meta-pixelen kan også hjælpe med at spore konverteringer og evaluere effektiviteten af forskellige marketingkanaler og kampagner. Ved at spore konverteringer kan du måle afkastet af dine marketing investeringer og optimere din strategi for at opnå bedre resultater.


Det er vigtigt at bemærke, at Meta-pixelen også kan have en negativ indvirkning på brugernes privatliv, hvis den bruges til at indsamle personlige oplysninger uden samtykke. Det er derfor vigtigt at overholde gældende lovgivning og retningslinjer for databeskyttelse, når man bruger Meta-pixelen.
bottom of page