top of page

Hvor meget skal jeg bruge på markedsføring?

Det helt store spørgsmål, når man skal i gang med markedsføringen, er altid, hvor mange penge skal der bruges på indsatsen? Hvor meget er meget, og hvor meget er lidt…?


Her vil vi komme ind på, hvordan du kan få en bedre forståelse for størrelsen på det markedsføringsbudget, du skal lægge for dagen.


Et realistisk markedsføringsbudget afhænger af mange faktorer, herunder størrelsen på din virksomhed, din branche, din målgruppe og dine målsætninger. Der er ikke et fastsat beløb, der kan betragtes som det "rigtige" markedsføringsbudget, da det kan variere meget fra virksomhed til virksomhed.


Et realistisk markedsføringsbudget bør tage højde for dine mål og hvor aggressivt du ønsker at markedsføre din virksomhed.


Hvis du for eksempel har en startup-virksomhed og ønsker at øge din synlighed hurtigt, vil du sandsynligvis have brug for et større budget end en veletableret virksomhed, der ønsker at vedligeholde sin nuværende position i markedet.


En almindelig tommelfingerregel er at afsætte mellem 5% og 10% af din årlige omsætning til markedsføring, men igen vil det afhænge af din virksomhed og dine mål.


Det er også vigtigt at overveje, hvilke kanaler du ønsker at bruge, da nogle kanaler kan være mere omkostningsfulde end andre.


Når du fastsætter dit markedsføringsbudget, skal du også overveje, hvordan du vil måle og evaluere din markedsføring for at sikre, at du bruger dine ressourcer effektivt og opnår dine mål.


Dette kan omfatte nøglepræstationsindikatorer (KPI'er) som antal besøgende på din hjemmeside, konverteringsrater, antal leads genereret og meget mere.


Men hvorfor er KPI’er (Key performance indicators) vigtige?


KPI'erne er vigtige i markedsføringen, fordi de giver dig mulighed for at måle og evaluere, hvor effektiv din markedsføring er, og om den er med til at opfylde dine mål. KPI'er er målbare målepunkter, der hjælper dig med at forstå, hvordan din markedsføringsindsats bidrager til din virksomheds succes. Her er nogle af de vigtigste grunde til, hvorfor KPI'er er et essentielt redskab du SKAL benytte:


1. Måling af resultater: KPI'er giver dig mulighed for at måle resultaterne af din markedsføring. Ved at sætte målbare KPI'er, kan du evaluere, om du opnår dine målsætninger og om din markedsføring er effektiv.


2. Identifikation af styrker og svagheder: Ved at analysere dine KPI'er, kan du identificere styrker og svagheder i din markedsføring. Du kan se, hvor du har succes, og hvor du skal forbedre dig, så du kan optimere din indsats og opnå bedre resultater.


3. Optimering af markedsføringsindsatsen: Ved at bruge KPI'er kan du justere og tilpasse din markedsføringsindsats undervejs, så du kan opnå bedre resultater. Du kan optimere din indsats på de områder, hvor du ser gode resultater og justere din indsats på områder, hvor du ser mindre gode resultater.


4. Målrettet indsats: KPI'er kan hjælpe dig med at målrette din indsats, så du kan fokusere på de områder, der giver den største effekt. Du kan identificere de kanaler og aktiviteter, der genererer den største trafik og de højeste konverteringsrater, så du kan fokusere på at maksimere disse resultater.


I alt kan KPI'er hjælpe dig med at forstå, hvordan din markedsføring påvirker din virksomheds succes, så du kan tilpasse og optimere din indsats for at opnå bedre resultater og en mere effektiv markedsføringsstrategi.


Det er vigtigt at huske på, at markedsføring er en investering, og at det kan tage tid at se resultater. Derfor er det vigtigt at have et realistisk budget, som tager højde for dine målsætninger og som du kan opretholde over en længere periode for at opnå en stabil og vedvarende vækst.bottom of page